Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biden’la Görüştükten Sonra F-35 Konusunu Yoluna Koymayı Diliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biden’la Görüştükten Sonra F-35 Konusunu Yoluna Koymayı Diliyoruz

18/01/2021 1 Yazar: 161-Cambaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Cuma namazı çıkışında gazetecilerin ikinci parti S400 hava ve füze savunma sistemine ilişkin sorusunu cevaplandırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’de yeni yönetimin de Türkiye’nin S400 almasını istemediğine yönelik haberlerin geldiğinin hatırlatması üzerine, “Bizim savunma sanayisine yönelik atacağımız adımları hiçbir ülke belirleyemez” dedi.

Cumhurbaşkanı şöyle devam etti:

Bu tamamıyla bizim alacağımız karara bağlıdır. Şu anda biz malum Rusya Federasyonu’yla S400’lerle ilgili birinci paketi halletmiştik. Şimdi de ikinci paket, daha önce yaptığımız görüşmelere dayalı olarak devam ediyor ve bu konuyla ilgili ay sonu zaten Rusya ile görüşmelerimiz olacak. Birçok konuda, sadece savunma sanayi ile ilgili değil, bu konularla birlikte bunu da görüşeceğiz tekrar. Ve Biden yönetiminin bu noktada ne diyeceği vesaire bunları bilmeyiz ama bizim bildiğimiz bir şey var, o da Trump döneminde olduğu gibi biz bir defa kendi savunmamız noktasındaki adımlarımızı bir yerlerden izin alarak yapamayız. Bizim tek şeyimiz var şu anda biliyorsunuz, o da biz bir NATO ülkesiyiz, NATO ülkesi olarak da NATO’da birlikte olduğumuz ülkelerin bize yön vermesini asla kabul edemeyiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her şeyden önce F-35’ler konusu olduğuna dikkat çekti.

Erdoğan şöyle dedi:

Bu konuda biz çok ciddi bir parayı ödediğimiz halde F-35’ler ne yazık ki hala verilmedi. Bu tabii bizim uluslararası diplomaside Amerika’nın bir müttefik ülke olarak bize yaptığı çok ciddi bir yanlıştır. Ümit ederim ki Sayın Biden, birlikte görüşmelerimizi yaptıktan sonra çok daha olumlu adımları atar ve bunları da yoluna koyarız.