Haber Detayı

AKINCI, EREN ile havada hedef drone vurdu

AKINCI, EREN ile havada hedef drone vurdu
22.02.2026

Günümüzün muharebe sahalarının en önemli silahlarından biri olan kamikaze drone sistemine karşı   ROKETSAN tarafından geliştirlen EREN mühimmatı ile çok önemli bir test yapıldı. Baykar’ın AKINCI TİHA’sından atılan EREN Yüksek Hızlı Çok Amaçlı Dolanan Mühimmat, hedef drone sistemini başarıyla imha etti.

Test faaliyeti kapsamında Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden kalkış yapan Bayraktar AKINCI, Karadeniz üzerindeki test sahasına intikal etti.

Sinop açıklarında icra edilen testte yerden havalanan hedef İHA, Bayraktar AKINCI’dan ateşlenen EREN mühimmatı tarafından gökyüzünde başarıyla etkisiz hale getirildi. Hedefin imha edilmesiyle sonuçlanan başarılı atışın ardından milli TİHA, planlanan rotayı takip ederek Çorlu’ya geri döndü.

Çok rollü dolanan mühimmat EREN’in atış testi Baykar AKINCI’dan yapıldı.